Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

‘Statushouder’ avant-la-lettre

Gepost op donderdag, 24 maart 2016 door Susan Huijbregts

‘Statushouder’ avant-la-lettre

Lees ik begin december op Facebook via een bericht van de ANVR: ‘Reizen wordt in 2016 gezien als hét nieuwe statussymbool. Reisexpert en trendwatcher Tessa aan de Stegge van travel trendbureau Cherry Picker zet de reistrends voor het nieuwe jaar op een rijtje en verklaart hoe en waarom reizen verandert……Ervaringen zijn belangrijker geworden dan bezittingen….Reizen naar een bestemming die nog niet bij het grote publiek bekend is, is natuurlijk bij uitstek een manier om jezelf te onderscheiden. Daarom zet de trend Under the radar dit jaar definitief door. Denk aan bestemmingen zoals Iran, Colombia, Sri Lanka, Bhutan en IJsland.’

Zit ik even goed! Dan ben ik eigenlijk al meer dan 25 jaar ‘statushouder’, zonder me dat te realiseren. Mijn grootste uitgavenpost was de afgelopen 25 jaar ‘op vakantie gaan’. Toen heette dat nog zo, nu moet ik zeggen ‘op reis gaan’. Bezittingen heb ik dan ook niet. Geen droger, geen flatscreen, geen massage-douche, geen auto, geen hypotheek. Hoe dan ook, ik deed en doe gewoon wat ik belangrijk en interessant vond. De wereld ontdekken, verder kijken dan je neus lang is, nieuwe mensen ontmoeten, je blik verruimen, andere gerechten proeven en andere muziek horen. En sterker nog, ik heb er mijn beroep van gemaakt. Sinds 8 jaar werk ik als tourleader, omdat het gewoon letterlijk en figuurlijk de leukste baan van de hele wereld is. Volgens mij maak ik volgend jaar een reuzensprong op de maatschappelijke ladder. Het moge duidelijk zijn, ik heb niet zo veel met status. Waar ik wel iets mee heb, is reizen. En dan vooral naar IJsland. Tien jaar geleden voor het eerst daar geweest en sindsdien ben ik er verliefd op. Ik ontmoet mijn liefde gelukkig diverse malen per jaar. Wat een fantastisch puur land met vulkanen, gletsjers, ruige kusten, walvissen, warm waterbronnen, lava velden, zwavelbronnen, watervallen, trollen en niet te vergeten het Noorderlicht. Daar zie je hoe de aarde ontstaan is. Ik hoop dat ik in 2016 een trendsetter/volger mag zijn en daar nog veel ‘under the radar’ kan bivakkeren.

Ik geloof al jaren dat ervaringen belangrijker zijn dan bezittingen. Dus gewoon doen wat je leuk vindt en wat bij je past. Of het nu status geeft of niet. En met trends is het ook zo: wat in 2016 trend is, is in 2017 ‘ZOOO 2016’. Dus dat flatscreen komt er pas in 2017.

Susan Huijbregts

 

 

Terug