Ruim 31 JAAR DE WERELD BINNEN HANDBEREIK

Spaanse snijkunst

Gepost op zondag, 4 januari 2015 door Susan Huijbregts

Ik ben niet echt traditioneel en heb niet veel rituelen, maar….als ik in Spanje ben, zoek ik vrijwel meteen zo’n gezellig traditioneel café op, waar de schoteltjes al klaar staan op de met formica beklede bar en waar de papieren servetjes op de grond liggen. En waar de ober, gekleed in een zwart uniform met lange witte sloof (ja, het komt nauw) mijn cortado (letterlijk vertaald: gesneden- koffie met beetje melk en schuim) klaar maakt. Vers gemalen bonen, espresso maken in een glaasje, melkschuim opkloppen, vragen hoeveel melk ik erin wil. Heerlijk! Op bijna elke hoek van de straat tref je gelukkig nog zo’n café aan.  En voor de prijs van rond een euro sta ik te glimmen aan de bar. Nee, niet gaan zitten. Staan! En rondkijken en de sfeer opsnuiven. Zien hoe de lotenverkoper de loten voor El Gordo probeert te slijten, de mensen op weg naar hun werk snel even een koffietje doen. Twee oudere dames komen ontbijten en praten alsof ze elkaar in een decennium niet gezien hebben. Een geluksmoment, ik ben er weer! En dat allemaal in 10 minuten….per dag. Morgen weer!

Susan Huijbregts

Terug